مقاومت مردمی در فضای سایبر
گروههای مقاومت مردمی توانستهاند با استفاده امکانات و سرویسهای متعدد اینترنتی اقداماتی را در رویارویی با امپریالیسم و استعمار مجازی انجام دهند. مطمئنا شناخت روشها و بررسی تأثیرات این اقدامات میتواند راه را برای مدیریت مقاومت مردمی و اتخاذ روشهای کمی و کیفی به منظور افزایش تأثیرات این اقدامات فراهم آورد.
عملیات روانی مجازی دشمن
هم اکنون استفاده از فناوری اینترنت در جهت عملیات روانی به یکی از کاراترین ابزار رسانه های غرب بدل شده است. اینترنت میتواند با چهار عامل، تحول و انقلابی در عملیات روانی پدید آورد: ایجاد شبکه روانی اینترنت، هماهنگی، اجرا و تحلیل تأثیر و کارایی روند عملیات روانی.
از سوی دیگر فرستادن پیام با اینترنت به سرعت به طرف آسانتر شدن پیش میرود. بنابراین از اینترنت میتوان به عنوان جامع ابزار عملیات روانی نام برد.
آنجلا ماریا لانکو (1386) درباره استفاده امریکا از اینترنت در راستای عملیات روانی میگوید: «امروزه برای ارتباط با مردم باید با استفاده از عملیات روانی و محیط اطلاعات پیشرفته بینالمللی به اذهان آنان نفوذ یافت؛ اینترنت همان گونه که رسانهای با توان تأثیرگذاری بالقوه و روزافزون است، میتواند برای عملیات روانی نیز ابزار مناسبی باشد.»
جنگ شبکهای (NETWAR)
در جنگ شبکهای دشمن سعی دارد با تولید محتوای مد نظر خود با استفاده از تمام امکانات این فضا بر آن تسلط یابد. از تولید محتوای متنی از سوی سایتها و خبرگزاریها، انتشار تصاویر و نیز فیلمها و کلیپها گرفته تا اتاقهای گفتگو و…
جنگ سایبرنتیک (CYBERWAR)
جنگ سایبرنتیک نیز با هدف از هم گسیختن سیستمهای اطلاعاتی و مخابراتی، سیستمهای کنترل و فرماندهی، ارتباطات، خبرگیری و جاسوسی نیروی نظامی دشمن و غیرعملیاتی کردن آنها در صحنه نبرد و یا در حالت عادی صورت میگیرد… حمله به سایتهای مخالفان و هک کردن آنها از برجستهترین روشهای این جنگ است.
وبلاگ
وبلاگ یکی از سرویسهایی است که در اینترنت ارائه میشود. و با استقبال زیادی به ویژه در ایران روبه رو شده است؛ یکی از تأثیرگذارترین ابزاری که میتواند مقاومت مردمی را در فضای سایبر تحقق بخشد. وبلاگ در واقع یک "سایت اینترنتی شخصی" است؛ محیطی که امکان انتشار افکار را فراهم میکند هر چند تفاوتهای زیادی نیز میان وبلاگ و سایت وجود دارد.
تارنگار، تار نوشت، وب نوشت از اصطلاحاتی است که به جای وبلاگ به کار میبرند و گاه به صورت مختصر بلاگ نامیده میشود. نویسنده وبلاگ، بلاگر (bloger) خوانده میشود. از ویژگیهای مهم وبلاگ، رایگان بودن راه اندازی و کاربرد آن و عدم نیاز به اطلاعات فنی و تخصصی کامپیوتری در زمینه طراحی، راه اندازی و مدیریت محتوایی است.
گزارشها نشان میدهد که در مجموع بیش از چهار و نیم میلیون وبلاگ فارسی در بلاگ سرویسهای داخلی و خارجی به ثبت رسیده است که در میان آنها بیش از 150 هزار وبلاگ فعال وجود دارد.
اهمیت وبلاگها به جایی رسیده است که وزارت امور خارجه امریکا گروهی ویژه مسلط به زبان فارسی را مأمور کرد تا با مانیتورینگ سایتها و وبلاگهای ایران در مواقع لازم به طور مستقیم وارد بحثها شوند و به ویژه درباره بحث هستهای با بلاگرهای ایرانی وارد گفتوگو و تبیین مواضع امریکا شوند. (سایت عصر ایران، 13/9/1387، 13:52)
روزنامههای چاپ فلسطین اشغالی از سلاح جدید اسرائیل خبر دادند و در این خصوص نوشتند: این سلاحی جدید در عرصه روابط عمومی است که اسرائیل آزمایش میکند. این سلاح، ارتش بلاگری رژیم صهیونیستی است.